Orthodontische praktijk Velp

Eerste hulp bij klachten

Er is een bracket ( blokje) los:

Als je geen last hebt bracket ( blokje) laten zitten. Bij klachten kun je was of suikervrije kauwgom gebruiken, om bracket ( blokje) te bedekken. De volgende dag of maandagochtend bellen voor een afspraak.

Er is een bandje (om de kies) los bij een buitenboordbeugel:

Probeer bandje om de kies te laten zitten en de volgende dag of maandagochtend bellen voor een afspraak. Je mag de buitenboordbeugel dan niet dragen!!

Er is een bandje ( om de kies) los bij vaste beugel:

Laat het loszittende bandje om de kies zitten en de volgende dag of maandagochtend bellen voor afspraak. Stop met het dragen van elastieken!!

Een prikkende draad:

Bij een prikkende draad kun je suikervrije kauwgom of was gebruiken om de prikkende draad te bedekken. In het weekend/vakantie mag je proberen het prikkende gedeelte met een nagelknippertje af te knippen. Bel de volgende dag of maandagochtend voor een afspraak.

De Hyrax (spin) zit los:

Laat Hyrax (spin) zitten en bel ons de volgende dag of maandagochtend om de Hyrax (spin) weer vast te laten zetten. Niet meer draaien!!

Niet ver genoeg doorgedraaid/ gaatje kwijt bij de Hyrax (spin):

Probeer met het draaistokje het gaatje te vinden en verder te draaien naar de keel toe( zodat het gaatje weer zichtbaar wordt). Lukt dat niet laat het zo en bel ons de volgende dag of maandagochtend om een afspraak te maken.

Losse spalk:

Laat de spalk zitten en gebruik suikervrije kauwgom om prikkende of uitstekende delen te bedekken. Bel ons de volgende dag of maandagochtend om een afspraak te maken.

Plaat is kapot of doet pijn:

Laat de plaat uit en bel ons de volgende dag of maandagochtend om te overleggen.

De buitenboordbeugel is verbogen:

Als je de buitenboordbeugel niet meer in of moeilijk in kunt doen bel ons de volgende dag of maandagochtend om een afspraak te maken. Draag de buitenboordbeugel dan niet!!

Draad uit bandje of bracket (blokje):

Probeer met pincet draad weer in bandje/bracket te plaatsen. Lukt dit niet gebruik een stukje suikervrije kauwgom of was om het prikkende deel te bedekken. Bel ons de volgende dag of maandagochtend om een afspraak te maken.