3D mondscanner

Door de intra-orale scanner is het veel minder vaak nodig om gebitsafdrukken te maken met alle bijkomende ongemakken. Het model wordt door de orthodontist gebruikt bij het opstellen van een behandelplan. Verder kan de scan gebruikt worden door het tandtechnisch laboratorium om beugels precies op maat te maken. Ook kan de orthodontist met de scan een planning maken voor het Spark beugelsysteem met doorzichtige hoesjes.

Hoe werkt de intra-orale scanner?

De scanner is eigenlijk een camera die heel snel achter elkaar foto’s kan maken. De computer plakt al deze foto’s aan elkaar en maakt er een 3D model van. Op deze manier kan een hele precieze scan gemaakt worden met meer detail dan een gewone afdruk, die zelfs geschikt is voor kronen en bruggen, maar ook bijvoorbeeld het Spark beugelsysteem.

Intra-orale scanner: 3D scan van de mond

Hoe wordt de scan gemaakt?

De scan wordt gemaakt met behulp van het handstuk, dat de camera bevat. Hierop wordt een schoon hoesje geplaatst dat in de mond komt. Dit hoesje wordt in de mond gebracht tot op ongeveer 1 cm van de tandenrij. Het hoesje wordt daarna langs de tanden bewogen aan de buitenkant en de binnenkant van de tanden tot het hele gebit goed gescand is. Hierna is de scan klaar en wordt deze digitaal verstuurd naar het tandtechnisch laboratorium voor het maken van een beugel of opgeslagen in het digitale archief.

Prettiger dan een afdruk

Onze ervaring is dat het scannen als veel minder onprettig wordt ervaren door patiënten dan een afdruk. Ook is het nog meer precies dan een normale afdruk en kan een scan niet kapotgaat of kwijtraken en gipsmodel in theorie wel natuurlijk.

Mocht je nog verdere vragen hebben over de intra-orale scanner of een ander onderwerp, stel deze dan gerust tijdens je bezoek aan de praktijk aan één van onze medewerkers of neem contact op via de onderstaande knop!

Neem contact op