Ortho Velp wordt verbouwd!

Op 1 oktober 2020 is de praktijk overgenomen door orthodontist Anne Cuperus en is de praktijknaam omgedoopt naar Ortho Velp. Om de behandelzaal en de praktijkruimte klaar te maken voor de toekomst, zijn we nog voor de overname gestart met het uitdenken van de verbouwing.

Het doel is om de praktijkruimte te moderniseren en aan te passen naar de huidige eisen. We wilden ook dat de ruimte een rustige en vriendelijke uitstraling krijgt. Samen met Alldent BV en Rodenburg Zorgoplossingen is gekeken hoe we dit binnen het huidige pand voor elkaar konden krijgen. In deze blog laten we jullie zien wat er verandert.

Op onderstaande foto's zie je de behandelkamer voorafgaand aan de verbouwing.

Verbouwing van de praktijk

Verbouwing van de praktijk

Leeghalen en strippen van de balieruimte, behandelzaal en consultkamer

Nadat op 3 december de laatste patiënt behandeld was, is in razend tempo de behandelzaal en consultkamer leeggehaald. Alle materialen en spullen zijn naar de eerste en tweede verdieping verplaatst. Op de eerste verdieping is alles in de tijdelijke behandelruimte zo ingericht, dat de praktijk open kan blijven tijdens de verbouwing. Dit vereiste natuurlijk een strakke planning.

Op 4 december is het team van Alldent BV direct aan de slag gegaan om 2 behandelstoelen te verplaatsen naar boven en daar te zorgen dat de stoelen weer goed werkten. Daarmee was op de eerste verdieping de tijdelijke behandelzaal klaar voor gebruik.

Behandelzaal eerste verdieping

De mannen van Rodenburg BV hebben binnen een dag alle oude meubels, kasten, stoelen, en ander meubilair verwijderd om aan de bouwwerkzaamheden te beginnen. Hieronder zie je de enorme veranderingen die binnen een dag voor elkaar waren.

Verbouwing op 4 december

Verbouwing op 4 december

Verbouwing behandelzaal

De afgelopen weken is er hard gewerkt en het resultaat is er dan ook naar. De behandelzaal is aangepast naar de nieuwe indeling, alle muren zijn gestuct en de aansluitpunten voor de nieuwe behandelstoelen en meubels zijn gemaakt. Ook in de Kerstvakantie is er hard gewerkt. De vloeren zijn gelegd en het schilderwerk is begonnen. Begin januari volgt dan de installatie van de nieuwe stoelen, afscheiding tussen de stoelen en de meubels. Ook komt er een nieuwe balie.

Plaatbeugel

Afronden verbouwing

Er is al een veel werk gedaan en deze week zal er ook nog hard doorgewerkt worden. Op 12 januari hopen we dat de verbouwing van de praktijk wordt afgerond. We verheugen ons erop om iedereen ontvangen in onze gloednieuwe receptie, behandelzaal en consultkamer. We zijn heel benieuwd naar het eindresultaat en wat jullie ervan vinden! Binnenkort zullen we het eindresultaat laten zien op de website.